Een onwijs mooie reis!
Dag trouwe ReisMee volgers,
De balans die we opmaken na bijna een heel jaar in het oostelijke deel van Australië te hebben rondgereisd slaat sterk uit naar de positieve kant. Het samen reizen en samen dit continent leren kennen is een ongelooflijk mooie ervaring geworden. We hebben genoten van de ongerepte natuur: de regenwouden bij Cairns, de koraalriffen en de tropische vissen van het Great Barrier Reef. Verbaasd waren we over het groot aantal wilde dieren dat we in hun natuurlijke leefomgeving hebben gezien. We hoefden ze niet te zoeken, niet naar de dierentuinen nietnaar een groot aquarium. Integendeel sommigen kwamen zelfs tot bijonze caravan of tent. We hadden, zeker in het begin, een verkeerde voorstelling van grootte en afstand in dit werelddeel. We leerden echter snel. De combinatie auto-caravan-tent bleek een uitstekende keus. Het geeft heel veel vrijheid en mogelijkheden in dit land met z'n vele nog onverharde wegen. Tasmanië hadden we niet willen missen. Het is een prachtig eiland; eigenlijk één groot park. Het is groter dan Nederland, erg groen (veel regen), geen vlak stukje te bekennen enongelooflijk gevarieerd: hoge bergen, lieflijke heuvels, mooie meren, prachtige klifkusten en eeninteressante geschiedenis. Trouwens de nog maar korte geschiedenis van Australië (200 jaar)is bijzonder. Verschillende musea, oorlogsmonumenten, koloniale gebouwen, etc. hebben een uitgebreide documentatie met nog veel authentiek materiaal. Australiërs zijn in principe allemaal immigranten (behalve de aboriginals natuurlijk). Ze komen uit alle uithoeken van de wereld en brachten hun eigen cultuur en godsdiensten mee. De Engelse cultuur heeft lang de overhand gehad. Langzamerhand komt het besef dat ze meer bij Azië horen.Hun belangrijkste handelspartners zijn Aziatische landen. Op tv hebben we veel goede programma's gezien: politieke debatten, wereldnieuws (Europa is een hot item! we hebben de crisis vanuit Australisch oogpunt gevolgd) en prachtige natuurdocumentaires. Zo werd het ook nog leerzaam.
De laatste twee weken zitten we in Adelaide. Hier hebben de auto en de caravan een service beurt gehad. Bleek geen overbodige maatregel. We kunnen nuveilig op wegnaar het noordennaar Darwin en dan via de westkust weer naar het zuiden. Ons plan voor als we terug zijn op 12 juli. Eerst komen we echter even naar Nederland. Gezellig bijkletsen voordat jullie op vakantie gaan.
Zonder anderen te kort te doen willen we toch met nameJaap, Annelies en Marieke hartelijk danken. Zonder hun goede zorgen zou dit jaar niet zo zorgeloos zijn verlopen.
Jullie reisbeschrijving gelezen. nu reuze benieuwd naar het album. wij zien jullie gauw , het wijntje staat koud. Goede reis alvast. Salut Anita en Uup
Luitjes, ik kan helemaal instemmen met jullie reiservaring. Het vervolg zal jullie ook bevallen maar toch heel anders. Het maakt het "verhaal" compleet. Al gehoord van Ned Kelly de treinrover? De echte Outback komt er aan !!! Later gaan we toch een keer vergelijken met mijn videomateriaal. goede reis,Willem
Nog even en jullie zijn weer in ons landje na Pinksteren
zien we elkaar weer.Mooi reisverslag van jullie reis en natuurlijk de foto's.
Groeten Vic en Miny